Ett av Värmlands bästa kök

E
tt besök på Hennickehammars Herrgård är en helhetsupplevelse att dela med vänner och bekanta som, liksom du själv, uppskattar kvalitén i den naturliga enkelheten. I en avslappnad, bekväm atmosfär njuter ni utan stress av dagsfärska råvaror med spännande smaker tillagade efter vår filosofi om det naturliga köket. I vinlistan kan ni botanisera efter eget val eller vägledas av oss med olika rekommendationer när ni ska välja till er meny.

Mat & dryck
Maten tillagas av noggrant utvalda råvaror från de bästa producenterna lokalt och globalt som liksom vi tror på styrkan och kvalitet i rena naturliga smaker. Vår direkta närhet till naturen ger oss en exklusiv tillgång till råvaror från skogens/bygdens eget skafferi - både fångst och skörd.
Dryckeslistan på Herrgården rymmer en stor bredd med olika stilar från länder och producenter i Europa och övriga världen. Alla vinerna i menyn är utvalda för att passa ihop med vår övergripande filosofi. Då vi serverar många av våra viner glasvis, kommer du att lätt kunna prova intressanta och oväntade smakkombinationer till kvällens olika serveringar.

Utmärkelser
Sedan flera år finns vi med i Sveriges två främsta restaurangguider White Restaurangguide & Sveriges Bästa Bord.
Atmosfär & känsla
I matsal och salonger är stämningen, varm, mjuk och tidlöst intim här inbjuder inredningen , en unik svensk Herrgårdsstil ,till långa sittningar med tid att njuta av maten ,drycken och samtalet

Bokningar på Herrgården

Vi är glada att se dig som gäst hos oss. Hennickehammars herrgård ska vara en tillgänglig anläggning där umgänge och matupplevelse står i centrum. Vår matsal rymmer 80 personer vid bröllop eller fester. Bokningar kan ske via e-mail, telefon eller fax.
För att svara upp mot vår filosofi om färskt och tillgängligt kan vi inte alltid i förväg informera om rätterna på menyn, eftersom tillgång på råvaror styr. Finns speciella krav eller önskemål, gör vi naturligtvis vårt yttersta att lösa detta på plats. 

Välkommen!